Què és? Què pretenem?

 

Aquest taller va dirigit a estudiants de Infantil,  Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius i Formació Permanent d’Adults.

Un Book Tràiler és un xicotet audiovisual d'un màxim de 180 segons per a motivar a la lectura d'un llibre, una cosa semblant al Tràiler que fan les pel·lícules comercials per a promocionar-les.

El que farem nosaltres amb el Book-Tràiler és utilitzar l'audiovisual per a promocionar la lectura, per a captar un nou tipus de lector més vinculat a la imatge del televisor, la tableta o el mòbil, per a sorprendre i presentar amb força una autora o autor nou, o per a donar-li tridimensionalitat a un personatge, que, real o imaginari, posar una obra escrita en imatges.

Com a exemple els elements d'un Book Tràiler:

– Entradeta de presentació.

– Imatges: il·lustracions del llibre, actuació dels alumnes i alumnes representant els personatges, historieta per a explicar-lo.

– Una mica d'informació sobre l'autor.

– Poca duració

– Gran intensitat

– Funciona com un avanç de l'obra

– Tracta d'enganxar el públic

– Proporciona informació: autors/es, dates de presentació

L'obra presentada pot ser un llibre o treball literari de qualsevol tipus, gènere i format. La llengua utilitzada en el Book Tràiler serà una de les dues llengües cooficials en el nostre territori.

El llibre pot estar publicat, preferiblement per una editoral del nostre territori, en qualsevol llengua o ésser un treball literari realitzat i presentat pels autors del Book Tràiler a qualsevol premi literari o un treball literari realitzat en el centre educatiu pels autors del Book Tràiler.